Baroniestraat 19
1079 PB Amsterdam

020-6708576info@kleinenco.nl

Dagindeling

Dagindeling

Baby’s

Omdat iedere baby zijn eigen ritme heeft, hebben de baby’s bij ons een flexibele dagindeling. De kinderen kunnen tussen 07:30 en 09:30 worden gebracht. Als alle kinderen aanwezig zijn op de groep gaan we om 09:45 aan tafel om wat te drinken en de fruithap te eten (natuurlijk voor alle kinderen die daar aan toe zijn). Ook zingen we aan tafel en lezen we gezellig voor. Afhankelijk van het ritme gaan sommigen daarna slapen en anderen spelen in de speelruimte. Als het weer het toelaat, gaan we zoveel mogelijk naar buiten.
Om 11:30 lunchen we met de kinderen, andere baby’s krijgen op de tijd die de ouders hebben aangegeven hun flesje.
Om drie uur krijgen sommige kinderen nog een klein hapje als bijv. een cracker  met wat drinken aan tafel. Verder is de middag vrij om te spelen, slapen of naar buiten te gaan.
Om 17:00 gaan we met zijn allen nog een keer aan tafel en krijgen de kinderen iets te drinken en eten we wat rauwkost.
Tussen 16:30 en 18:30 kunnen de ouders hun kinderen weer ophalen en zullen ze een overdracht krijgen van de leidsters en geven we aan hoe de dag verlopen is. We verschonen de kleintjes altijd na het slapen en natuurlijk als het nodig is.

Peuters

Ook de peuters kunnen tussen 07:30 en 09:30 gebracht worden. Er wordt dan gespeeld in de speelruimte, aan tafel gepuzzeld of voorgelezen. Om 09:30 wordt gezamenlijk al het speelgoed opgeruimd en gaan we met zijn allen aan tafel om wat te drinken en fruit te eten.
Nu kunnen alle kinderen naar de WC of worden ze verschoond en is er tijd voor een activiteit. Dat kan spelen in de tuin zijn, een wandeling buiten, binnen spelen, spelletjes doen of knutselen. Om 11:30 lunchen we met z’n allen aan tafel. Daarna verschonen we de kinderen en de meeste gaan vervolgens slapen van 13:00-15:00 uur. Met de grotere kinderen doen we spelletjes of ze spelen met elkaar. Om 15:00 wordt er weer gezamenlijk iets gedronken en gegeten als bijv een rijstwafel. Daarna is er weer ruimte om te spelen.
Om 17:00 krijgen ze nog iets te drinken en iets kleins te eten (vaak rauwkost) en kunnen de kinderen worden opgehaald. De leidsters doen dan uitgebreid verslag van de dag.

Spelend voorbereiden op de basisschool.

Klein & Co werkt met verticale groepen en peuterplusgroepen; gemengde groepen met kinderen van 0 tot 3 jaar. Dit is een bewuste keus omdat we van mening zijn dat kinderen van elkaar leren en omdat we op deze manier iedereen op zijn/haar eigen tempo kunnen laten ontwikkelen. Het moment dat een kind 3 jaar wordt, is voor veel ouders al een grote stap richting de basisschool. Het laatste jaartje kinderdagverblijf gaat in en de keuze van welke school het hierna zal worden moet meestal al tijdig gemaakt worden, dus wordt er nagedacht over schoolsystemen, stromingen en de vaardigheden die het kind over een jaar al redelijk ‘moet’ beheersen. Taal, zelfredzaamheid, sociale vaardigheden en bijvoorbeeld het eerste begin van ruimtelijk inzicht. Dit gebeurt op de peuterplusgroepen en in uitzonderlijke gevallen op de verticale groep.

Klein & Co heeft gevarieerd (hoog)opgeleide medewerkers die goed in staat zijn in te schatten waar een kind nog hulp bij zou kunnen gebruiken of waar hij/zij bij zijn/haar leeftijdgenoten op vooruit loopt. Door deze uitkomsten naast elkaar te leggen wordt ook vaak duidelijk waar het kind plezier in heeft en waar we kunnen stimuleren omdat meer te gaan krijgen. Vaardigheden oefenen is in verschillende vormen te gieten en onze pedagogisch medewerkers zien  het als een uitdaging de vorm te vinden die het beste bij het kind past.