Baroniestraat 19
1079 PB Amsterdam

020-6708576info@kleinenco.nl

Het vierogen-beleid bij Klein & Co

Het vierogen-beleid bij Klein & Co

Klein & Co hanteert het vierogen-beleid, wat inhoudt dat er te allen tijden vier ‘volwassen ogen’ aanwezig moeten zijn op een groep. Vestigingen met één groep starten en eindigen de dag, net als op alle vestigingen, met één pedagogisch medewerker. Omdat dit de breng- en haalmomenten zijn, creëert de aanwezigheid van ouders het vierogen-principe. Daarnaast hangt er op elk van deze groepen een camera, waardoor er een videoverbinding gemaakt kan worden, die als extra ondersteuning voor het vierogen-beleid geldt. De camerabeelden zijn alleen zichtbaar voor de directie en vestigingsmanagers van Klein & Co en worden zeven dagen bewaard in een beschermde omgeving, daarna worden de beelden definitief vernietigd.

De meeste groepen van Klein & Co werken met drie pedagogisch medewerkers per groep, per dag. Hierdoor zijn er ook tijdens de pauzes altijd twee pedagogisch medewerkers aanwezig. Mocht er tijdens een uitzonderlijke situatie twee pedagogisch medewerkers op een groep staan, bijvoorbeeld tijdens een vakantieperiode, dan zetten we op grotere vestigingen de tussendeuren open tijdens de pauzes.
Op de vestigingen met één groep wordt er, naast het gebruik van de camera’s, ondersteuning ingezet d.m.v. stagiaires en/of vestigingsmanagers. Kortom op iedere groep bij Klein & Co geldt te allen tijden het vierogen-beleid.